Thee met Mr. Darcy. Thee drinken is een mooie Engelse traditie en ik slurp dagelijks wel een litertje weg. Al meer dan 7 maanden ben ik niet thuis en ik voel me meer en meer thuis in een lichtere versie van mezelf. Alles wat ik bij me heb zit in een 10 kilo koffertje. Ook lekker licht.

Thee met Mr. Darcy

Thee drinken is een mooie Engelse traditie en ik slurp dagelijks wel een litertje weg. Al meer dan 7 maanden ben ik niet thuis. Ik voel me meer en meer thuis in een lichtere versie van mezelf. Alles wat ik bij me heb zit in een 10 kilo koffertje. Ook lekker licht.

Sinds een week ben ik in Engeland. Vannacht heb ik geslapen in het twintigste bed, sinds ik niet meer thuis slaap. Een heerlijk bed en ik geniet nog steeds van dit geweldige en verrassende avontuur. Het is niet altijd makkelijk om weer door te reizen naar een ander adres met andere mensen met andere gewoontes. Maar ik word er soepeler en sterker door, zowel fysiek als mentaal. En mijn vertrouwen, dat in 2020 een flinke deuk opliep, herstelt zich gaandeweg.

Je kunt dagelijks van streek raken door wat er gaande is in de wereld, maar ik luister niet meer naar het nieuws en lees geen kranten. Want wat ik niet kan veranderen laat ik liever los. Ik ontmoet iedere dag mooie mensen. Ondanks dat er soms pijn en moeite is wordt mijn leven iedere dag mooier en makkelijker. Dit heeft alles te maken met hoe ik de wereld zie, want perceptie kun je veranderen. Zo kun je jezelf en je leven veranderen, zelfs je irritante gewoontes, waarvan je geloofde dat het je karakter was.

In Bath was ik te gast bij Simon en Marina, die de audioversie van de Engelse vertaling van mijn boek over loslaten van trauma gaat inspreken. We hebben samen aan het boek gewerkt, maar ik heb ook tijd genomen om dagelijks te wandelen in het prachtige Bath en om het Jane Austen centrum te bezoeken, waar ik thee dronk in de tearoom bij het portret van Mr. Darcy.

Tijd voor thee met Mr. Darcy

In Bath was ik te gast bij Simon en Marina, die de audioversie mijn Engelstalige boek gaat inspreken. We hebben samen gewerkt, maar ik heb ook tijd genomen om te wandelen in het prachtige Bath. En om het Jane Austen centrum te bezoeken, waar ik thee dronk in de tearoom bij het portret van Mr. Darcy. Bath heeft een bijzondere architectuur en verschilt qua uiterlijk niet veel van toen Jane hier haar boeken schreef.

Ook het huis waarin ik verbleef had die sfeer. In de ochtend zat ik te werken met uitzicht op Bath (zie foto). Iedere avond de open haard aan en wat een genoegen om zo verwend te worden, fijne gesprekken te hebben en zo veel hulp bij mijn werk.

Gisterenavond ben ik aangekomen bij Laurence en Dominique, die het boek voor mij vertaald heeft. Ontvangst met een heerlijke maaltijd en een kopje thee bij de open haard. Veel regen onderweg, maar nu schijnt de zon en kijk ik uit op een typisch Engels glooiend landschap. En straks reizen we samen verder naar Wales, waar we samen aan het boek gaan werken.

Magische retraite in mei 2024

Marina Malthouse spreekt het Engelse luisterboek in en zij komt voor ons Grieks koken tijdens de komende retraite op Corfu. De eigenaar van Villa Leda, waar we de magische voorjaarsretraite gaan doen, woont ook in Engeland en in het overleg met hem heb ik besloten om de data 2 weken op te schuiven.

De retraite zal zijn van 18 tot 25 mei. Je bent welkom in de villa vanaf zaterdag 18 mei in de middag, zodat je de tijd hebt om te acclimatiseren en te ontspannen voor we met het programma beginnen. De vroegboekkorting is tot 29 februari en ik raad je aan om zo snel mogelijk je vliegticket te boeken.

In deze retraite, die ik sinds 2018 organiseer, kun je leren jezelf te veranderen, waardoor ook jouw leven lichter en makkelijker wordt. We zijn volop in de voorbereiding en het gaat weer geweldig worden.

Marina Malthouse spreekt het Engelse luisterboek in en zij komt voor ons Grieks koken tijdens de komende retraite op Corfu.
Om bewust te ervaren hoe de universele wetten werken en te begrijpen hoe ik mijn leven beter en makkelijker kan maken ben ik op pad gegaan. 'Be the change' en 'Walk the talk'. En iedereen die met mij een retraite of workshop gedaan heeft weet dat ik overstroom van enthousiasme als ik mijn kennis en ervaring mag delen. Kom naar de magische retraite.  Griekse thee uit de bergen  Vanaf 18 mei ben je welkom en staat er een kopje τσάι του βουνού (bergthee) voor je klaar.

Om bewust te ervaren hoe de universele wetten werken en te begrijpen hoe ik mijn leven beter en makkelijker kan maken ben ik op pad gegaan. ‘Be the change’ en ‘Walk the talk’. En iedereen die met mij een retraite of workshop gedaan heeft weet dat ik overstroom van enthousiasme als ik mijn kennis en ervaring mag delen. Kom naar de magische retraite.

Griekse thee uit de bergen

Vanaf 18 mei ben je welkom en staat er een kopje τσάι του βουνού (bergthee) voor je klaar. Als je de stap van direct aanmelden te groot vind, maar wel zou willen komen, neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek via Skype of Zoom of Whatsapp. Of je kunt een sessie boeken om te ervaren hoe ik je help om los te laten.

Dinsdag 13 februari vlieg ik terug en dan ben ik een paar dagen in Den Haag.

Scroll naar boven