Onze geschiedenis is niet helder en ik geloof al lang niet meer dat dit toeval is. Het is fijn om al reizende vanuit ieder mogelijk perspectief naar een landschap te kijken. Ik ben een optimist en van nature ben ik niet achterdochtig, maar ik lees wel eens wat. Niet sinds vandaag of gisteren, maar sinds een jaar of veertig houd ik me bezig met wat niet zichtbaar is in het dagelijks leven en ik heb er plezier in. Wij weten meer dan we geloven dat we weten en daarop kunnen we vertrouwen. Hoe meer ik vertrouw op wat ik weet (ook wel onderbuik gevoel genoemd) hoe interessanter het wordt. Het gaat daarbij helemaal niet om de buitenwereld, want dat is een geprogrammeerde geschiedenis. Misschien is het wel een matrix of een hologram?

Onze verzonken geschiedenis

Onze geschiedenis bevat geheimen, die meer en meer boven water komen.
Zaterdag wandelden wij in het Verzonken Woud bij Wales.

Onze geschiedenis is niet helder en ik geloof al lang niet meer dat dit toeval is. Het is fijn om al reizende vanuit ieder mogelijk perspectief naar een landschap te kijken. Ik ben een optimist en van nature ben ik niet achterdochtig, maar ik lees wel eens wat. Niet sinds vandaag of gisteren, maar sinds een jaar of veertig houd ik me bezig met wat niet zichtbaar is in het dagelijks leven. Wij weten meer dan we geloven dat we weten. Hoe meer ik vertrouw op wat ik weet (ook wel onderbuik gevoel genoemd) hoe interessanter het wordt. Het gaat daarbij helemaal niet om de buitenwereld, want dat is een geprogrammeerde geschiedenis. Misschien is het wel een matrix of een hologram?

Gelukkig heb ik Dominique gevonden, die dat ook nog eens leuk vindt om te doen. We namen ook de tijd voor wandelen langs de prachtige Ierse zee. Aan de kust van Wales en liepen we door het verzonken woud, dat alleen bij eb zichtbaar is. Stukje Atlantis? Wie zal het zeggen? Verzonken geschiedenis. Engelse vertaling.

Verzonken woud in Wales

In Wales werkten Dominique en ik samen aan de Engelse vertaling van mijn boek. Het was super fijn om met elkaar te zoeken naar de juiste woorden. Soms moesten we het echt veranderen, omdat mijn soms scherpe (Haagse?) humor in het Engels vooral verwarring gaf. Goed vertalen en vooral de nuances en de humor in tact laten vind ik belangrijk en het blijkt een precies werkje.

Gelukkig heb ik Dominique gevonden, die dat ook nog eens leuk vindt om te doen. In die prachtige omgeving namen we uiteraard wat tijd voor wandelen langs de prachtige kust van Wales. Na twee dagen heftige regen en storm kwam zaterdag volop de zon door en liepen we door het verzonken woud in de Ierse zee dat alleen bij eb zichtbaar is. Stukje Atlantis? Wie zal het zeggen?

De geschiedenis van onze bijzondere villa

Zondag genoten we van een heerlijke Griekse lunch bij Christos en Despina, de eigenaars van Villa Leda op Corfu, waar we in mei weer de retraite gaan doen. Ik wilde graag persoonlijk kennis maken en wat meer horen over de geschiedenis van deze familievilla en haar omgeving. Engeland is groot en gelukkig bleken zij redelijk in de buurt van Oxford te wonen en daar zat ik ook dichtbij.

Zondag genoten we van een heerlijke Griekse lunch bij Christos en Despina, de eigenaars van Villa Leda, waar we in mei weer de retraite gaan doen. Ik wilde graag persoonlijk kennis maken en wat meer horen over de geschiedenis van deze familievilla en haar omgeving. Engeland is groot en gelukkig bleken zij redelijk in de buurt van Oxford te wonen en daar zat ik ook dichtbij. https://yipretreats.com Magische retraite Corfu.
Scroll naar boven