Lekker, dacht ik. Niemand heeft erom gevraagd, maar ik had er zin in.

Mijn laatste boek schreef ik in 1 maand tijd, doordat ik een hele fijne routine had. En ik heb me voorgenomen om dit vaker te doen. Want het maakt mijn leven echt simpeler. En dat gun ik jou ook en daarom neem ik iedereen, die dat wil, er graag in mee.

Wij worden vooral lastig gevallen door onze eigen gedachten. Te vaak maken we ons zorgen en dat begint voor velen al bij het wakker worden. Het gaat in het leven niet eens om WAT je mee maakt, het gaat meer om HOE je erop reageert. Hoe flexibel ben je? Hoe veel kun je hebben?

We worden “nooit boven onze krachten beproeft” staat in de bijbel, maar soms voelt het alsof iets ver boven mijn kracht gaat. Toch blijkt keer op keer dat dit nog lang niet het geval is.

Lekker begin van de winterchallenge. Ook in Griekenland is het nu berekoud. Skiën in Pilion. Het is winter. Doe de challenge en begin je ochtend energiek.

Juist die uitdagingen maken het leven interessant. Vroeger had ik niet in de gaten dat ik het zelf organiseerde en al helemaal niet waarom ik het deed. Ik droom nog wel eens dat ik in een vliegtuig zit en denk: “Shit, waar ga ik nu weer naartoe? En waarom?”

Zo heb ik mezelf meer dan eens wakker gehouden, letterlijk en figuurlijk.

De vraag voor vandaag is:
Waar kom jij je bed voor uit?

Hoe dan ook, ik blijf streven naar verbetering. Niet dat ik ontevreden ben, maar ik geloof nog steeds dat het makkelijker kan en prettiger. Hoe stiller ik in mijn hoofd word, hoe meer ik naar nog meer stilte verlang. Herken je dat? Of is het nog te weinig stil in je hoofd. Dat is voor mij ook een reden om in zee te gaan; de stilte in het water. Als je wilt stuur me je antwoord.

Als je zelf weet waardoor jij je goed gaat voelen, ben je al op de helft.

  • Waar spring je voor omhoog?
  • Wat maakt je trots op jezelf als je het gedaan hebt?
  • Wat geeft jou energie?

Net zo belangrijk is het om te weten wat je NIET MEER wil.

De afgelopen dagen heb ik zitten priegelen aan en in mijn automatische mailing programma (Active Campaign). Wat een gedoe. En dus besloot ik om iedereen de komende dagen gewoon een no nonsense mailtje te gaan sturen. Ik vraag me wel vaker af hoe goed die automatische mailing nou eigenlijk is. Met een beetje pech komt het in de spam en ziet niemand er iets van.

Nadat ik me vandaag na mijn ochtendmeditatie probeerde “warm te denken” door mij voor te stellen dat ik in mijn Griekse boomhut zat, kwam deze foto. Dat relativeert dan weer zo lekker. Dit is Pilion, mijn favoriete Griekse berg c.q. schiereiland, HIER & NU. In de zomer is auto rijden daar al behoorlijk spannend, maar in de winter kom je echt je dorp niet uit. Tenzij je goed kunt skiën.

Meld je aan!

Scroll naar boven