Ik ben depressief. Wat nu?

Jarenlang was ze depressief en al 15 jaar dacht ze dagelijks aan hoe ze dit kon stoppen. Hoe dan ook, keer op keer zocht ze hulp, maar dat maakte het er niet beter op. Er staat een bed voor je klaar” zei de psychiater toen ze kwam voor een consult en vertelde dat ze EFT wilde proberen. Vervolgens zei hij: “Je kunt nu blijven en dan gaan we de Lithium weer proberen goed in te stellen.” Dat was nog nooit gelukt en José had er geen zin meer in. Want ze had een sprankje hoop gekregen toen ik haar vertelde dat ik haar kon helpen.

Ik vroeg waarom er eigenlijk een bed klaar stond. Terwijl ze zelf in haar eigen auto naar die afspraak was gereden. Want hoezo moest ze midden op de dag naar bed? En dat is dus het verschil tussen de psychiater en mij. Blijkbaar richt hij zich op het zieke deel van een persoon en ik op het gezonde. Ongeacht wat iemand zegt te mankeren, mijn klanten zitten bij mij rechtop in een goeie stoel. En ik spreek hen aan als gelijkwaardig gezond medemens.

José schrijft op mijn YouTube kanaal:

Van cognitieve therapie, tot schema therapie, tot ECT, tot autonomie lessen gedurende al die jaren dat ik depressief was. Ontelbare opnames en 1 van een jaar. En al wat ik leerde was kennis opdoen over hoe met mijzelf om te gaan, wanneer ik in de welbekende crisis situatie kwam en suïcide pogingen ondernam. Bij somberheid c.q. depressie is 1 van de eerste dingen die je kwijt bent, je opgeslagen kennis. Het cognitieve deel is niet meer aanwezig dus ook niet inzetbaar bij ‘crisis’. En ja, deze aap kon haar mooie pakje aantrekken om het ‘publiek’ nog zo lang mogelijk haar aangeleerde trucjes te laten zien en rookgordijnen op te hangen. Tot ik bij jou kwam!!! Jij trok dat apenpakkie uit, trok de pleister van de diepgewortelde ‘angel’ en leerde mij geen trucjes maar liet mij mijn pijn, vreugde, verdriet en liefde voelen. En vooral dat ik meer was dan mijn depressie dan de behandelaren mij hadden doen geloven. Thanks2you ben ik al 2 jaar depressievrij.

José alias Heleen

Laat mij je helpen als je depressief bent

José ken ik al mijn hele leven en we zaten bij elkaar op de basisschool. Toen ik haar na vele jaren weer tegenkwam, vertelde ze dat ze al jaren depressief en suïcidaal was. “Ik kan je helpen” zei ik, terwijl ik dat eigenlijk nooit zo maar tegen iemand zei. Maar ik kon het niet verdragen om mijn vriendinnetje van vroeger zo ellendig te zien leven. Terwijl ik intussen met groot gemak allerlei mensen, tot in China toe, online van angsten en depressies afhielp.

Aanvankelijk geloofde ze niet dat het mogelijk was. Ten gevolge van wat ze allemaal doorstaan had binnen de reguliere psychiatrie is dat te begrijpen. Ze lag maanden in bed, kreeg electroshocks (ECT) en heel veel pillen. Daarnaast had ze geen idee van wat ik de afgelopen 40 jaar had uitgespookt. Het duurde nog even voor ze haar eerste sessie deed. Dat wat zij een “diepgewordelde angel” noemt, trok ik er meteen in de eerste sessie uit. Ver weg gestopt oud zeer. En we hebben gelachen. In totaal deed ze 5 sessies. Wat José kan, kun jij ook, ongeacht wat je hebt meegemaakt.

depressie, ik ben depressief, eft den haag, waarom ben ik depressief

Onlangs publiceerde ik mijn boek, LEKKER LOS LATEN. Om de privacy van mijn klanten te beschermen zijn alle namen in het boek fictief. Maar José schrijft nu onder haar eigen naam dat ik haar goed geholpen heb. Want zij wil dat aan lotgenoten laten weten. Dat geldt ook voor Richard. Hij liet destijds tijdens zijn traject al op facebook en google weten hoe hij opknapte dankzij mijn hulp. Natuurlijk vind ik dat fijn, omdat ik weet dat al dat lijden niet langer nodig is.

test depressie burnout, test depressieve symptomen, eft den haag, depressieve stoornis, ben ik levensmoe

Depressief en geen zin meer in muziek maken

Richard is een Amerikaanse violist met zijn roots in Nicaragua, die jaren de wereld rond reisde. Maar rond zijn vijftigste liep hij helemaal vast en zat thuis bij zijn ouders. Allereerst durfde hij de straat niet meer op. Ten tweede was hij zwaar depressief en ten derde had hij voortdurend paniekaanvallen. Terwijl hij probeerde af te kicken van anti depressiva en slaappillen zocht hij online naar hulp. En belandde op mijn YouTube kanaal en website.

Nadat hij 8 online sessies deed voelde hij zich beter dan ooit tevoren. Tenslotte durfde hij weer in een vliegtuig te stappen, hij woont nu in Mexico en is getrouwd. Toen we met de sessies begonnen liet hij de viool al maanden links liggen. Maar inmiddels speelt hij weer de sterren van de hemel en plaatst nieuw werk op zijn YouTube kanaal. Ook reist hij weer af en toe naar de States voor concerten met het orkest, waar hij, voordat hij zijn angsten en depressies ontwikkelde, in speelde.

Ik heb Richard nog nooit in levende lijve ontmoet. We hadden uitsluitend contact via Skype, soms op de gekste tijden van mijn dag en zijn nacht. Het is niet altijd makkelijk, maar wel zeer bevredigend werk. En daar gaat het om.


I was experiencing panic and anxiety about many things and at times I could not even get out the appartment, but Jeannette could speak to me in a way that gave me the courage to risk and face my fears, without being overbearing. And when she saw I tried my best and could do no more, she was very comforting and empathic.

She gave me room to speak my mind, because she is very confident and humble at the same time. She is fluid, flexible, intuitive and feels the client’s deep needs and adapts accordingly. I felt her more as a close friend with whom I could easily open to my deepest fears and doubts. Now that is quite a gift!

Richard Downs – violist & componist – Mexico

Richard was depressief en had paniekaanvallen. Hij durfde het huis niet meer uit. In enkele online sessies ruimden we oude pijn op en hiermee verdween zijn angst.

Herken je dit? Minder fit. Hetzelfde probleem. Jezelf herhalen. ik ben mijn levenslust kwijt, depressief zijn, jouw depressie op te lossen
  1. Je bent minder fit dan je kunt en wilt zijn.
  2. Je stuit steeds weer op hetzelfde probleem.
  3. Je weet dat je tot veel meer in staat bent.
  4. Het lijkt alsof iets buiten jou je tegenhoudt.
  5. Je geeft het niet graag toe en lost het liever zelf op.
  6. Maar intussen blijf jij jezelf herhalen … 
  7. Het lastige met het onderbewuste systeem is dat het onbewust en dus ‘automatisch’ is en jij er in je eentje niet bij kunt komen.
  8. Blijf niet langer door tobben, maar laat je helpen.
  9. Dan kun je weer in volle vaart vooruit.

Ook jou kan ik helpen om van je depressie af te komen. Wie ik ben en waarom ik dit doe kun je hier zien. Hoe ik werk en vanuit welke visie kun je lezen op deze pagina. Als dit je aanspreekt kun je het VIP pakket online bestellen via onderstaande knop. Dan neem ik contact met je op en gaan we aan de slag. Of eerst nog wat verder lezen.

Hoe weet je of je wel echt depressief bent?

Twijfel je er wel eens aan of je wel depressief bent? Dat kun je opzoeken en zelfs testen op gezondheidsweb. Al in de derde regel wordt verteld: “Om alle misverstanden te vermijden: een depressie is wel degelijk een ziekte.” De eerder hierboven genoemde verhalen van José en van Richard en nog zo veel anderen tonen het tegendeel aan.

Ze zijn jaren als depressief behandeld, maar binnen een paar maanden of weken hadden zij een heel ander verhaal.

Naar mijn idee is depressief zijn een gevolg van een bepaalde manier van denken. Met name van onbewuste gedachtepatronen, die je al jaren doet. Tegen jezelf dingen zeggen, die je zelden hardop tegen iemand anders zou zeggen, omdat ze echt niet aardig zijn. Negatieve zelfpraat noemen we dat. En daar ben je heel goed in geworden. Maar stel nou dat je een ander programma voor je interne radiostation zoekt. Stel dat je gaat afstemmen op een beter kanaal? Met betere muziek? Waar je blij van wordt? Je kunt namelijk niet blij en depressief tegelijk zijn. Niemand wordt depressief geboren en voor iedere depressie is een reden. Een verhaal. En een verhaal kun je loslaten, veranderen, vervangen.

Waarschijnlijk snap je zelf wel dat om jouw depressie op te lossen er wel wat moet en gaat veranderen. Dat wil je natuurlijk zelf ook. Toch is het blijkbaar nog niet gelukt en dat komt meestal doordat er onbewust ook weerstand tegen verandering is. Dat heeft vaak te maken met oude emoties rond veiligheid of onveiligheid. Het enige dat echt belangrijk is … is jouw motivatie om te veranderen.

VIP pakket

tot 1 februari 2023 geen € 597,-

maar nu € 497,- incl. BTW

Veel gestelde vragen

* Wat is het VIP pakket?

VIP staat ook hier voor Very Important Person. Zo zou jij jezelf moeten zien en ik kan je daarbij helpen.

* Hoeveel sessies heeft het VIP pakket?

4 sessies in totaal. De 1e sessie duurt 1,5 tot 2 uur. De anderen 1 uur.

* Hoeveel tijd zit er tussen de sessies?

Dat besluiten we samen al gaandeweg. 

* Binnen hoeveel tijd kan ik de sessies gebruiken?

Maximaal 3 maanden. Soms is er een bijzondere reden voor langere termijn.

* Staat de prijs vast? 

Ja, maar op dit moment geldt er een aanbieding (€ 100,- korting) zoals je ziet.

* Is het ook mogelijk om 1 sessie te bestellen? 

Nee, want ik ga voor blijvend resultaat en daarom kom je nog 3 keer terug, zodat je echt verandert.

* Wordt dit door de verzekering vergoed? 

Nee, want dan zijn we allebei duurder uit. Jij moet dan de duurste alternatieve verzekering nemen om een klein percentage terug te krijgen. En voor mij komen er allerlei lidmaatschappen en verzekeringskosten bij. En aangezien het geen eeuwigdurende therapie is ben je voordeliger uit. Bovendien is er geen betere investering dan JIJ. Je bent het waard!

assholes, diagnosis, depressie symptomen, testen levensmoe, jouw depressie is op te lossen

Jeannette is a warm and very thorough specialist who goes to the root of the problem and she is always capable to build positive replacements (for every painful memory). Although you work on serious issues, she’s using humour at the right moment. This makes the session a good job and a funfull experience at the same time.

Connie Yndal Pedersen, danser & trainer, Copenhagen, Denmark

Ben je depressief? En ben je helemaal klaar met cognitieve gedragstherapie? Kom dan naar EFT therapeut Den Haag. Online sessies.


VIP pakket

tot 1 februari 2023 geen € 597,-

maar nu € 497,- incl. BTW

Als je depressief bent, waarom ben ik depressief, EFT Den Haag, depressie, waarom ben ik depressief, waarom ben ik altijd depressief, hoe weet ik of ik een postnatale depressie heb, test depressie burnout, test depressieve symptomen, depressieve stoornis, ben ik levsnmoe, ikk ben mijn levenslust kwijt. depressief zijn, jouw depressie op te lossen, antidepressiva, anti-depressiva, effectieve behandeling voor depressie, behandeling depressie bij hoofbegaafden, hooggevoelig depressief, eft en depressie