[testimonial id=”8617″]


assholes, diagnosis, depressie symptomen, testen levensmoe, jouw depressie is op te lossen

Iedereen is wel ergens aan verslaafd en er is altijd een reden. Jaren geleden werkte ik met zwaar verslaafden in Hawaii. Mark, toen 28, voelde zich erg schuldig tegenover zijn ouders. Hij kwam uit “een goed nest” en was, zoals hij dat noemde geboren “met een gouden lepel in zijn mond”. Ondanks de goede opleiding en het maatschappelijk succes van zijn ouders was hij op zijn 16e aan de drugs verslaafd. Bij wat doorvragen tijdens de sessie bleek dat ze hem thuis nogal druk vonden, dus had zijn moeder hem af en toe een pilletje gegeven, dat zij zelf had gekregen om rustiger van te worden. Dat begon voordat hij vier jaar oud was. Vanaf zijn kleuterjaren werd hij van de ene kinderpsychiater naar de andere gesleept en al jong kreeg hij ritalin. Is het dan heel erg verrassend dat hij op zijn 16e een junk is? In de sessie hielp ik hem het schuldgevoel los te laten en dat was zeer bevrijdend. Zolang hij zichzelf bleef straffen was er geen ruimte voor het ongeziene ongehoorde kind dat steeds was weggestuurd.

Hoe bevrijd je jezelf van depressie of verslaving?

Er is geen verschil tussen depressie of verslaving, ook al geloven we graag van wel. We doen van alles en slikken van alles om niet te voelen. Of je nu pillen van de dokter krijgt of zelf coke, speed, hasj of heroïne gaat kopen. Of iedere avond “gezellig” bij het eten een glaasje of een flesje (of 2, 3, 4) naar binnen keilt. Het is allemaal om dezelfde reden; we willen ons gevoel lam leggen. We maken onszelf graag wijs dat het ene minder erg is dan het andere. Maar het ene is meer geaccepteerd dan het andere. Het is allemaal bocht en we kunnen kiezen.

Alcohol, roken, blowen, slikken, snuiven, spuiten … het verdooft allemaal en daarom nemen we het, maar het lost niets op. Ook niet tijdelijk. Je voelt even niets of minder, maar het is nooit weg.

[testimonial id=”8198″]

José geloofde aanvankelijk niet meer dat het nog mogelijk was om van haar depressie af te komen. Ten gevolge van wat ze allemaal doorstaan had binnen de reguliere psychiatrie is dat te begrijpen. Ze lag maanden in bed, kreeg elektroshocks (ECT) en heel veel pillen.

En ze had geen idee van wat ik haar te bieden had en daarom duurde het nog even voor ze haar eerste sessie deed. Dat wat zij een “diepgewortelde angel” noemt, trok ik er meteen in de eerste sessie uit. Ver weg gestopt oud zeer. Ze heeft hard gehuild en keihard gelachen wat natuurlijk super bevrijdend was.

Wat José kan, kun jij ook!

Depressief en geen zin meer in muziek maken

Richard is een Amerikaanse violist met zijn roots in Nicaragua, die jaren de wereld rond reisde. Maar rond zijn vijftigste liep hij helemaal vast en zat thuis bij zijn ouders. Allereerst durfde hij de straat niet meer op. Ten tweede was hij zwaar depressief en ten derde had hij voortdurend paniekaanvallen. Terwijl hij probeerde af te kicken van anti depressiva en slaappillen zocht hij online naar hulp. En belandde op mijn YouTube kanaal en website.

Nadat hij 8 online sessies deed voelde hij zich beter dan ooit tevoren. Tenslotte durfde hij weer in een vliegtuig te stappen, hij woont nu in Mexico en is getrouwd. Toen we met de sessies begonnen liet hij de viool al maanden links liggen. Maar inmiddels speelt hij weer de sterren van de hemel en plaatst nieuw werk op zijn YouTube kanaal. Ook reist hij weer af en toe naar de States voor concerten met het orkest, waar hij, voordat hij zijn angsten en depressies ontwikkelde, in speelde.

[testimonial id=”8481″]

Wat Richard kan, kun jij ook!

Herken je dit? Minder fit. Hetzelfde probleem. Jezelf herhalen. ik ben mijn levenslust kwijt, depressief zijn, jouw depressie op te lossen

 1. Je stuit steeds weer op hetzelfde probleem.
 2. Je weet dat je tot veel meer in staat bent.
 3. Het lijkt alsof iets buiten jou je tegenhoudt.
 4. Je lost het liever zelf op.
 5. Maar intussen blijf jij jezelf herhalen.
 6. Het lastige met het onderbewuste systeem is dat het onbewust en dus ‘automatisch’ is en jij er in je eentje niet bij kunt komen.
 7. Blijf niet langer door tobben, maar laat je helpen.
 8. Dan kun je weer in volle vaart vooruit.


[testimonial id=”8490″]

Depressie is een succes

Twijfel je er wel eens aan of je wel depressief bent? Dat kun je opzoeken en zelfs testen op gezondheidsweb. Al in de derde regel wordt verteld: “Om alle misverstanden te vermijden: een depressie is wel degelijk een ziekte.”

Ben je gek? Depressie het resultaat van een bepaalde manier van denken. Van bewuste en onbewuste patronen, die je al jaren doet. Je zegt dingen tegen jezelf, die je nooit tegen iemand anders zou zeggen. Negatieve zelfpraat noemen we dat. En daar ben je heel goed in geworden. Hierdoor produceer je adrenaline en dat is zeer verslavend.

Maar stel nou dat je een ander programma voor je interne radiostation zoekt?

 • Je kunt namelijk niet blij én depressief tegelijk zijn.
 • Niemand wordt depressief geboren en voor iedere depressie is een reden. Een verhaal.
 • En een verhaal kun je loslaten, veranderen, vervangen.

Waarschijnlijk snap je zelf wel dat om jouw depressie op te lossen er wel wat moet veranderen. Dat wil je natuurlijk zelf ook. Toch is het blijkbaar nog niet gelukt en dat komt meestal doordat er onbewust ook weerstand tegen verandering is. Dat heeft vaak te maken met oude emoties rond veiligheid of onveiligheid.

Het enige dat echt belangrijk is … is jouw motivatie om te veranderen.

Wat Anita kan, kun jij ook!

Veel gestelde vragen

tnatale depressie heb, test depressie burnout, test depressieve symptomen, depressieve stoornis, ben ik levsnmoe, ikk ben mijn levenslust kwijt. depressief zijn, jouw depressie op te lossen, antidepressiva, anti-depressiva, effectieve behandeling voor depressie, behandeling depressie bij hoofbegaafden, hooggevoelig depressief, eft en depressie

Scroll naar boven