EFT in Den Haag

In veel therapieën leer je trucs om ‘ermee om te gaan’. Dat doe ik als EFT therapeut dus niet. Overgewicht, ondergewicht, verslaving en depressie zijn naar mijn idee symptomen. En wanneer je iets wilt oplossen moet je het probleem zelf aanpakken. Niet de symptomen. Pijn, woede, angst, trauma uit het verleden kun je in korte tijd loslaten. Je hoeft aan mij niet eens het hele verhaal te vertellen. Het enige dat er echt toe doet is jouw motivatie om te veranderen. Mensen beweren dat ik hun leven veranderd heb en zeggen dat het oplossen van problemen met mij eenvoudig en zelfs leuk is. Wat wil je nog meer?

“Jij trok de pleister eraf en liet mij voelen.”

Van cognitieve therapie, tot schema therapie, tot ECT, tot autonomie lessen gedurende 15 jaren. Ontelbare opnames en 1 van een jaar. En al wat ik leerde was kennis opdoen over hoe met mijzelf om te gaan, wanneer ik in de welbekende crisis situatie kwam en suïcide pogingen ondernam. Bij somberheid c.q. depressies is 1 van de eerste dingen die je kwijt bent, je opgeslagen kennis. Het cognitieve deel is niet meer aanwezig dus ook niet inzetbaar bij ‘crisis’. En ja, deze aap kon haar mooie pakje aantrekken om het ‘publiek’ nog zo lang mogelijk haar aangeleerde trucjes te laten zien en rookgordijnen op te hangen. Tot ik bij jou kwam!!! Jij trok dat apenpakkie uit, trok de pleister van de diepgewortelde ‘angel’ en leerde mij geen trucjes maar liet mij mijn pijn, vreugde, verdriet en liefde voelen. En vooral dat ik meer was dan mijn depressie dan de behandelaren mij hadden doen geloven. Thanks2you ben ik al 2 jaar depressievrij.

José alias Heleen

In Noorwegen noemen ze me de beste EFT practitioner

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door wat mensen drijft. Waarom we zo gek zijn en vaak zo moeilijk doen.

Rond mijn twintigste ging ik werken in een psychiatrisch centrum. Ik studeerde parttime naast mijn banen in de crisisopvang, kinderbescherming, pedagogische dienst, ICT en centrum vakopleiding. Zoals HBO-MSD, ICT-specialist en diverse Post HBO opleidingen op het gebied van training en coaching en lesbevoegdheid. Zo’n 40 jaar verdiep ik me al in trauma analyse en inmiddels heb ik ontdekt dat trauma is op te lossen. Evenals andere problemen. En dat kan nog snel ook.

Sinds 2003 werk ik vanuit mijn eigen praktijk en ik begrijp meer en meer waarom ik voor dit werk gekozen heb. Wat ik eruit haal en wat ik erin te bieden heb. De afgelopen 10 jaar leerde ik werken met het onderbewuste systeem en dat gaat mij als intuitief therapeut zo veel beter af. Ik geniet van dit werk en ik bereik waanzinnige resultaten, die mij keer op keer verrassen.

EFT therapeut in Den Haag. Beste EFT therapeut. EFT in Nederland. Faster EFT.

“Als goeie kok proef je een gerecht voordat je het opdient.
Een goeie therapeut doet dat ook. Eerst zelf door het badje.”

EFT therapeut, therapeutisch werken, Carl Jung, Wilhelm Reich, bio energetica, NLP, hypnotherapie in Den Haag

Vanaf 1989 ben ik geschoold in de Toegepaste Integrale Psychologie. In deze opleiding kreeg ik de kans om mijn originele creatieve kant in praktijk te brengen als helper in intensieve retraites. Verrijkend! Dierbare herinneringen.

Ik volgde de ene na de andere training. Gestalt, bio energetica, therapeutisch werken, leiderschap, droomduiding, Carl Jung, Wilhelm Reich, Itjing, Tarot en meer. Ook deed ik allerlei energie- en lichaamswerk in opleidingen en workshops. Postural integration, cranio sacraal therapie, primal, rebirthing, tantra, meditatie, NLP, shiatsu, taichi, kundalini yoga, hatha yoga, pilates. Eigenlijk deed ik zo ongeveer alles wat mogelijk was. In 1993 mijn eerste ayahuasca reis, illegaal in Wassenaar. Dat was geen opleiding, maar ik leerder er wel van. Rond mijn 25e ging ik groepstraining geven in de crisisopvang. En sindsdien heb ik altijd op de één of andere manier training gegeven. 

Know all theories and all techniques, but when you touch a human soul, just be another human soul.

Carl Gustav Jung

Ik ben een bekwaam EFT practitioner en ik help je probleem op te lossen via communicatie met het onderbewuste. Daarbij gebruik ik hypnose, NLP, DNA healing, mijn intuïtie en boerenverstand.

In de afgelopen 10 jaar heb ik mij meer verdiept in werken met het onderbewuste. In het vervangen van onderliggende pijnlijke emoties door versterkende ervaringen. Hiervoor volgde ik opleidingen in Clinical EFT (Emotional Freedom Technique), Faster EFT (Emotional Focussed Transformation) – eutaptics, ERT (Emotion Replacement Therapy), EEG Scientific Hypnotherapy, NLP (Neuro Linguistic Programming) en DNA Healing. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut en eutaptics advanced certified professional. Met andere woorden: EFT therapeut. Ik heb me gespecialiseerd in het loslaten van trauma.

Ongeacht of je zelf weet waar jouw probleem vandaan komt, kan ik je van uiteenlopende klachten. afhelpen. Klachten als angst, depressie, eetproblemen en verslaving. Het zoeken naar de oorzaak duurt bij mij vrij kort. Vaak weten we het niet precies en het is ook niet nodig. Ook zonder specifieke herinnering kun je de wortel eruit trekken. Daar is vaak wat onbewuste weerstand tegen, maar het is altijd bevrijdend. En ik heb een bizar gevoel voor humor, dat van pas komt bij dit werk. Kost me geen enkele moeite, het komt vanzelf.


I had to be awakened by a strong person. Jeannette is tough and very straighforward and she didn’t make it easy, but only this way I was able to let it all go. She is dedicated and knows what she’s doing, straight from the heart.

She had a lot of knowledge about the specific situation (religion) that caused my problems and before she came she gave me ‘homework’. Therefore I was ‘ripe’ to let go and free myself from the agony that detained me for years. My life has changed significantly in less than a week time.

Lene Kvivisen – coördinator middelbare school – Moss – Noorwegen


In de afgelopen ruim 40 jaar is er een eigen stijl ontstaan. Er is ruimte voor jouw diepste verdriet, grootste angst, je pijnlijke en je dierbare herinneringen. Dankzij die ruimte is het altijd een verlichtende en vaak diep ontspannende beleving. Soms ervaart men het als een spirituele ervaring. We blijven met beide voeten op de grond, letterlijk en figuurlijk.

EFT tapping (het kloppen op meridianen) heeft niet alleen een kalmerend effect op de psyche, maar blijkt ook aantoonbare veranderingen in het fysieke lichaam en DNA te bewerkstelligen. Ik ben er het levende bewijs van, evenals mijn klanten, maar er is ook wetenschappelijk bewijs. Dat vind ik interessant, maar ook dat is een kwestie van perceptie.

Clinical EFT, klinische EFT, Board of clinical hypnosis, Theta Healing, DNA healing, Faster EFT