Wat doe je het liefst?

Heb je moeite met opstaan in de winter? Of eigenlijk het hele jaar door? Wist je dat het leven makkelijker wordt, alleen al door de wijze waarop jij kiest om je dag te beginnen?

Wat zou jij het allerliefste doen, direct na het wakker worden, waarvan je weet of denkt dat het je goed zal doen (ook al vind je dat nu te veel moeite)? Waar spring je voor op? Wie of wat maakt je blij als je eraan denkt?

Het zijn vooral onze gedachten die ons beperken. Of liever gezegd: “waarmee wij onszelf beperken.” Want wij doen het zelf. En we kunnen het veranderen.

  • We zijn gehypnotiseerd en geprogrammeerd en getraind in de overtuiging dat het leven zwaar is.
  • Ooit dacht ik dat mensen, die het financieel ‘beter’ hadden gelukkiger waren, maar dat zegt niets.
  • Of dat mensen in landen met meer natuur of warmer weer blijer of makkelijker in het leven stonden, maar ik heb veel gereisd en genoeg gezien. Het draait allemaal om perceptie, waar je ook bent.
  • TIP 3: Begin je dag met een meditatie. 🙂

De derde meditatie duurt 16 minuten

Stap je bed uit en ga in je fijnste stoel zitten. Zorg dat je goed rechtop zit en zorg dat je warm blijft, dus pak jezelf in, in een deken of fleece of een warm vest. Trek zo nodig sokken aan.

Vervolgens klik je op onderstaande video. Het is een audiobestand, dus je hoeft niet te kijken. Zet oortjes in als er geluiden om je heen zijn of als jij je huisgenoten niet wilt wakker maken.

Neem deze 16 minuten voor jezelf. Je hoeft niets bijzonders te doen. Zit rechtop en luister naar de muziek en naar mijn stem.

Dat is alles. Als je niet zo lang stil kunt zitten, maak er geen punt van. Het is een kwestie van wennen. En hoe vaker je oefent hoe makkelijker het wordt. Maak er geen probleem van als het niet meteen vanzelf gaat. Doe het gewoon morgen weer. Je krijgt de hele week iedere dag een nieuwe meditatie.

Laat me weten hoe het gaat, hoe je de meditatie ervaren hebt. Ik hoor het graag.

Ik wens je een hele fijne dag!
Jeannette.
Scroll naar boven