2e dag van de winterchallenge


Wat houd jij vol?

De afgelopen periode heb ik mezelf laten filmen, iedere ochtend na het zwemmen in de Noordzee, om jou te vertellen dat ik deze challenge zou starten. Zwemmen in zee is voor mij de meest regelmatige uitdaging. Eén van de weinige activiteiten, die ik heel consequent volhoud.

Hoe dat komt? Ik ben er verslaafd aan. Weer of geen weer, de zee roept. En ik weet dat ik me altijd beter voel in de zee en op het strand. En ook dat ik de rest van de dag meer energie heb dan wanneer ik niet in zee geweest ben. Het is mijn favoriete natuur. In het water, met name in de kou, word ik een soort van high, zodat ik er helemaal niet meer uit wil. Gemiddeld zwem ik zo’n 15 tot 30 minuten.

Waar kom jij je bed voor uit?

Wij worden gek van onszelf en van wat wij allemaal in ons hoofd halen. Bij het wakker worden moet jij je niet meer afvragen of je wel wilt opstaan. Dat moet je allang besloten hebben, de avond ervoor. Je moet een reden hebben, die je hart raakt.

Vroeger gaf ik mezelf nog de tijd om me af te vragen of ik wel zin had in die zee. Wat voor weer het was. Enzovoort enzovoort.

  • Er is altijd wel een reden om iets niet te doen.
  • Maar er is ook altijd reden om het wel te doen.
  • Het is helemaal niet zo interessant of ik wel zin heb.
  • Wat er toe doet is wat ik voor mezelf creëer.
  • En in zee zijn is voor mij puur geluk. Ik adem diep en raak los van alles. Ik weeg niets en mijn lichaam is soepel. En wat ik zie is pure schoonheid.
  • TIP 2: Begin je dag met een meditatie. 🙂

De tweede meditatie duurt 15 minuten

Stap je bed uit en ga in je fijnste stoel zitten. Zorg dat je goed rechtop zit en zorg dat je warm blijft, dus pak jezelf in, in een deken of fleece of een warm vest. Trek zo nodig sokken aan.

Vervolgens klik je op onderstaande video. Het is een audiobestand, dus je hoeft niet te kijken. Zet oortjes in als er geluiden om je heen zijn of als jij je huisgenoten niet wilt wakker maken.

Neem deze 15 minuten voor jezelf. Je hoeft niets bijzonders te doen. Zit rechtop en luister naar de muziek en naar mijn stem.

Dat is alles. Als je niet zo lang stil kunt zitten, maak er geen punt van. Het is een kwestie van wennen. En hoe vaker je oefent hoe makkelijker het wordt. Maak er geen probleem van als het niet meteen vanzelf gaat. Doe het gewoon morgen weer. Je krijgt de hele week iedere dag een nieuwe meditatie.

Laat me weten hoe het gaat, hoe je de meditatie ervaren hebt. Ik hoor het graag.

Ik wens je een hele fijne dag!
Jeannette.
Scroll naar boven