Hoe dramatisch moet het worden?

Ik ben groot geworden met het idee dat er altijd wat mis is.

Van jongs af aan probeerde ik de wereld te verbeteren.

Dus ik koos op mijn twintigste voor de psychiatrie.

En werkte jaren in de crisis opvang en de psychische zorg.

Jaar na jaar na jaar na jaar . . .

 • Sinds 2003 heb ik mijn eigen praktijk en ik ontwikkelde een eigen stijl en aanpak.
 • Al doende werd ik echt goed in mijn vak en ik hielp mensen hun stress te verminderen.
 • Maar ik zie dat de meeste mensen hun omstandigheden veranderen, maar niet hun gedrag.
 • Dat gold net zo goed voor mij.
 • Duizenden uren en bakken met geld heb ik besteed aan training en therapie.
 • Vaak moet er eerst wat vreselijks gebeuren voordat we een volgende stap zetten.
 • Ga ik nou wachten op de volgende crisis of verander ik NU?
 • NU, omdat ik het waard ben en omdat ik weet dat het makkelijker kan!
 • En diezelfde vraag stel ik jou?
 • Ben jij het (moeite, geld, investering in jezelf) waard om nu een beter leven te creëren?

Je verandert pas als jij besluit dat het genoeg is geweest!

What - silly enough - did help me was breaking some bones. In a split second I surrendered and forced myself to let go of what I thought I was.   I was lifted up, fixed, washed, fed and carried and made the choice to let go of discomfort and shame. With those cracking bones I kind of cracked the code to an easier life. Finally I became kinder to myself and I stand in the world differently. Physically, because one leg changed, but more than that I changed mentally and spiritually. Great relief!

Crisis = kans

Iedere crisis bracht mij verder op mijn zoektocht. En als het dan weer in orde was raakte de zoekdrang op de achtergrond. Dankzij de universele Wet Van Balans.

Terwijl ik weet dat wij onze wereld creëren. Wat er ook gebeurt, ik ben de creator van mijn leven. Ik schreef een boek over Loslaten van trauma.

Ik wacht niet meer tot de volgende crisis. Dit voorjaar heb ik huis en haard losgelaten om de natuur in te gaan. Ik pas op dieren en huizen. Paarden in Slovenië. Varkentjes in de Hollandse polder, Paarden in Duitsland. Honden, kippen en katten in Ierland. Het is magisch. Er zijn universele wetten en als je die toepast komen ‘de wonderen’.

“Van jongs af aan heb ik gehoord dat ik direct, koppig en te onafhankelijk was. Ik stelde te veel vragen. Schooljuffen, familie, collega’s vonden het irritant. Mijn klanten daarentegen waarderen het. Het helpt hen hun perceptie te herzien.”

Als je mij een beetje kent, weet je dat ik …

 • een groot fan ben van mijn dochter, die het beste in mij bovenhaalt,
 • houd van workshops en retraites als deelnemer, organisator en trainer, omdat ik een groepsdier ben,
 • tevens een einzelgänger ben en enorm kan genieten van rond zwerven in mijn uppie,
 • luidruchtig kan zijn en vaak loop te zingen, maar ook de stilte zeer waardeer,
 • graag het hele jaar door buiten zwem en buiten slaap,
 • Grieks spreek, zing, dans, eet en drink en het liefst allemaal tegelijk.

Elk verhaal kan in een milliseconde veranderd worden.
Want het draait allemaal om perceptie.
Verander je verhaal!

Welk verhaal vertel jij aan jezelf en waar richt jij jouw aandacht op?

Scroll naar boven